CONCURS PLAN DE AFACERE2018-12-21T14:54:03+02:00

CONCURS PLAN DE AFACERE

Va anunțăm ca proiectul “Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest” ID 105939 se apropie de finalul primului an de implementare, iar pana in data de 10 decembrie 2018 vor fi furnizate ultimele ore din cursul Competente antreprenoriale.

Dupa aproape un an in care am cooperat si v-am sprijinit prin servicii specializate si programe de formare antreprenoriala sa va imbunatatiti competentele antreprenoriale, a venit momentul sa intrati in competitie, si cele mai bune planuri de afaceri ale voastre sa obtina finantare!!!

Incepand cu data de 11 decembrie ora 8:30 2018, pana la data de 13 decembrie 2018 ora 17:00 va asteptam sa depuneti planurile voastre de afaceri direct la sediul CCIA Arad sau prin curierat (cu confirmare de primire, cu precizarea – sa va asigurati ca forma de livrare pe care o folositi sa faca livrarea pana la ora si data stabilita) la adresa: Str. Closca nr. 5, Arad, jud. Arad, 310017, România, iar pe plic sa mentionati “Pentru concursul/selectia planurilor de afaceri “Sprijinirea initiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest” ID 105939. Plicurile se vor deschide incepand cu data de 13 decembrie ora 17:00, iar cele primite dupa aceasta ora nu vor mai intra in concurs/selectie.

Concursul se adreseaza atat persoanelor care au fost inregistrate in grupul tinta in cadrul proiectului „Sprijinirea initiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest” ID 105939, cat si publicului larg (persoanelor care nu sunt inregistrate in cadrul proiectului) cu conditia sa demonstreze cu documente faptul ca sunt eligibile – trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  1. intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;
  2. au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau urban;
  3. au resedinta sau domiciliul in Regiunea Vest (in care se implementează proiectul);
  4. nu apartin categoriei de tineri NEETs (care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nici nu au un loc de munca) cu varsta intre 16 – 24 ani.

Persoanele care nu sunt inregistrate in grupul tinta trebuie sa depuna (alaturi de planul de afaceri) documente care sa justifice faptul ca sunt eligibile: Copie dupa CI/BI; Certificat de nastere si casatorie (daca e cazul); Diploma studii (ultimele studii absolvite); Declaratie pe propria raspundere privind faptul ca nu apartin categoriei de tineri NEETs (pentru persoanele cu varsta intre 18 – 24 ani care urmeaza o forma de invatamant sau au un loc de munca); Documente care atesta incadrarea intr-o anumita categorie de grup tinta (angajat, somer, persoana inactiva, etc.).

Formulare si detalii gasiti la adresele:

http://www.ccia-arad.ro/concurs-plan-de-afacere/

http://www.ccia-arad.ro/sprijinirea-initiativelor-antreprenoriale-din-regiunea-vest/

Va rugam sa recititi regulile privind structura planurilor de afaceri, cerintele minime si punctajul acordat, respectiv criteriile de departajare, inclusiv sa respectati formularele de la urmatorul link – sectiunea: CONCURS PLAN AFACERE, care sunt postate la adresa:

http://www.ccia-arad.ro/concurs-plan-de-afacere/

Atentie la criteriile de selectie (eliminatorii), criteriile de calitate (punctajul ce poate fi obtinut) si mai ales la criteriile de departajare.

Depunerea planurilor de afaceri si a documentelor se va realiza in perioada 11.12.2018, incepand cu ora 8:30 – pana 13.12.2018 (3 zile lucratoare) cu data limita de depunere/receptionare 13.12.2018 ora 17.

Selectia va fi realizata de un juriu/comisie alcatuit din 3 persoane (în care vor fi implicați cel puțin un reprezentant al mediului de afaceri din regiunea Vest și un reprezentant al instituțiilor financiare bancare sau nonbancare) in perioada 14-18.12.2018 (maxim 3 zile lucratoare), apoi vor fi publicate rezultatele selectiei.

Publicarea/anuntarea rezultatelor se va face in data de 18 decembrie 2018, ora 17 pe site-ul Camerei de Comert la sectiunea proiectului  „Sprijinirea initiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest” ID 105939

19-20 decembrie depunere contestatii, 21 decembrie solutionare contestatii si publicare de rezultate finale

Planul de afaceri va fi construit in moneda LEI si nu va depasi valoarea maxim admisibila de 178.340 lei (40.000 euro la cursul de schimb Inforeuro aferent lunii August 2016 de 4,4585 lei/euro), iar transa 1 sa fie maxim 75% din finantarea totala (133.755 lei), urmand ca diferenta pana la valoarea totala a ajutorului de minimis (transa 2) sa fie solicitata dupa ce beneficiarul face dovada ca a realizat din activitatea curenta, in termenul de 12 luni aferent etapei a II-a, venituri reprezentand minimum 30% din valoarea transei initiale. In cazul in care aceasta conditie nu este respectata, transa finala nu se mai acorda. Mentionam faptul ca proiectul isi propune finantarea a 36 de planuri de afaceri cu o valoare medie totala de 156.000 lei, ceea ce inseamna ca nu pot fi finantate toate cele 36 de planuri de afaceri la valoarea maxim admisa. Detalii suplimentare gasiti la Criteriile de departajare.

Se va asigura respectarea regulilor privind egalitatea de sanse si de gen – va fi mentionat faptul ca aceasta competitie de idei de afaceri va fi deschisa publicului larg, nu doar persoanelor din grupul tinta care au participat la cursuri, iar ideile de afaceri vor fi selectate in cadrul unui proces transparent si nediscriminatoriu (conditiile si rezultatele selectiei vor fi publicate in mass-media si pe site-urile solicitantului si partenerilor).

Va așteptăm sa depuneți planuri de afaceri de calitate, eligibile care sa obțină finanțare!!!

Totodata va informam ca indata de 12 noiembrie ora 17, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, str. Closca nr 5, va avea loc o intalnire de informare si dezabatere, intalnire la care echipa de proiect va sta la dispozitie pentru a va raspunde la eventualele intrebari, sau a va clarifica aspecte care va sunt necesare in aceasta etapa

NOTA: va recomandam sa urmariti site-ul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad unde vom reveni cu informatii si clarificari

Date de contact:

Nr. Telefon CCIA – 0257 – 208 800

Adresa mail CCIA: ccia@ccia-arad.ro

Manager Proiect

Dorina PUSCAS

Documentele Proiectului
1. Scrisoare înaintare Download
2. Opis Documente Download
3. Anexa 2 – Cerere de finanțare Download
4. Anexa 1 – Model Plan Afaceri SUP Arad Download
5. Anexa 3 Proiecții financiare model Download
6. Grila evaluare plan afacere Download
7. Criterii de departajare Download
8. Buget Download
9. Rezultate finale concurs planuri de afaceri Download
10. Informații stagiu de practică Download
X