Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad şi Conferintele BTL Design împreună cu Partenerul Principal CEC BANK au organizat joi, 28.11.2019, la Expo Arad, o dezbatere deschisă cu tema „Soluţii pentru dezvoltarea sectorului IMM”.

Seminarul a fost o oportunitate pentru întreprinzătorii mici și mijlocii de a se întâlni direct cu reprezentanţi ai autorităților locale şi centrale cu impact în mediul economic, oferind informaţii care să ajute IMM-urile în procesul de dezvoltare şi eficientizare a activităţii.

Sesiunea de dezbateri a adus în discuţie rolul important pe care îl au autorităţile locale în dezvoltarea mediului de afaceri.

Din partea institutiilor locale au fost prezente: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad reprezentată de domnul Marinel Henteş, director executiv, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad reprezentată de domnul Teodor Pătrăuţă, şef serviciu, Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Timişoara reprezentată de domnul Rus Vid Nicolae, consilier. Din partea CEC Bank, domnul Marius Cuciug, şef serviciu direcţia IMM, şi din partea Camerei de Comerţ Arad, domnul Cimi Enache, manager evenimente.

Reprezentanţii autorităţilor au răspuns întrebărilor auditoriului şi au prezentat principalele activităţi concrete pe care instituţiile le întreprind în sprijinul mediului de afaceri.

De asemenea au fost prezentate  soluții de finanțare a activităţii curente şi linii de credit pentru proiecte de investiţii pentru accesare de fonduri europene. Dezbaterile au fost moderate de domnul Ion Radu, managing director BTL Design.

În cadrul evenimentului organizatorii au pus la dispozitia firmelor participante un stand în care acestea au putut să-şi expună materiale promoţionale în mod gratuit.

În încheierea evenimentului a fost organizată o tombolă la care au fost oferite premii de către Apa minerală A’ura şi de către firmele Berenz Spedition şi Berenz Travel, care au oferit vouchere de vacanţă şi vouchere pentru coduri EORI.

Evenimentul şi-a propus o abordare pragmatică, orientată spre găsirea de soluţii la problemele reale cu care se confruntă sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii.

2019-12-02T12:26:04+02:00
X