În primăvara anului 2019 proiectul interegional al Uniunii Europene, Moveco  va premia produsele și serviciile economiei circulare cu Premiul pentru Inovare MOVECO. Acest proiect dă ocazia întreprinderilor și modelelor de afaceri creative ale viitorului din țări precum Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Hungaria, Croația, Bulgaria, Serbia and România, oportunitatea  de a-și prezenta produsele și serviciile către un public larg. România, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud este implicată în proiect.

 

Cine poate aplica?

Dacă sunteți o întreprindere din una din țările menționate mai sus puteți aplica pentru participarea la Premiul pentru Inovare Moveco. Produsul sau servicul înscris trebuie manufacturat/realizat si/sau proiectat în concordanță cu conceptul economiei circulare. Produsul sau serviciul trebuie să fie deja disponibil pe piață (fără a fi interpretat). Participarea este gratuită.

 

Vă rugăm să alegeţi una din categoriile Premiului pentru Inovare Moveco, următoare:

// Produsul anului 2019 – Micro-intreprindere (< 9 angajați)

// Produsul anului – Intreprinderi mici (< 49 de angajați)

// Produsul anului 2019 – Intreprinderi mijlocii (< 249 angajați)

 

Există deasemenea categorii speciale

// Designul circular al anului 2019

// Inovația circulară a anului 2019

 

Informații despre înscriere

Înscriere se poate face doar on line pe site-ul www.cleantech-cluster.at/moveco. Puteți înregistra aplicația dvs. on-line în regim de gratuitate începând cu 21 ianuarie 2019 până la jumătatea lunii februarie 2019. Ceremonia de premiere va avea loc pe parcursul ceremoniei finale Moveco în luna mai, în Linz, Austria.

 

De ce să aplicați pentru Premiul de Inovare Moveco?

Câștigătorii Premiului în Inovare Moveco se pot aștepta la prezență mass-media din țările regiunii Danubiene. Acest premiu vizează produsele și serviciile proiectate în spiritul economiei circulare și a designului sustenabil care se focusează pe viitor.Intreprinderile și modelele de afaceri câștigătoare vor deveni mai cunoscute către un public mai larg din centrul Europei. Câștigătorii vor beneficia de o o rețea extinsă de parteneri în proiectul MOVECO incluzând institute de cercetare, rețele de grupuri și afaceri care reprezintă multiplicatori optimi pentru ideea de economie circulară.

 

Despre proiect

Fondat în cadrul Programului Transnațional Interegional Dunărean al Uniunii Europene, MOVECO(www.interreg-danube.eu/moveco) este un proiect care conștientizează companiile, institutele de cercetare, autoritățile publice, instituțiile de dezvoltare economică și cetățenii în materie de economie circulară. Din decembrie 2016, doisprezece proiecte ale partenerilor/ proiecte partenere și patru parteneri strategici din zece țări ale regiunii Danubiene au colaborat pentru a promova cunoștințele/informațiile economiei circulare și pentru a îmbunătății condițiile cadrului de lucru pentru produsele circulare și modele de afaceri din regiunea Dunăreană. Proiectul este coordonat de către Camera de Comerț și Industrie Slovacia.

 

Despre economia circulară

Economia circulară țintește folosirea și reciclarea materialelor brute într-un mod eficient. Însă,subiectul nu este doar despre reciclare sau eliminarea rezidurilor și a poluanților. Focusul este pe folosirea sustenabilă a ciclului vieții produselor și componentelor astfel încât procesul final de reciclare se poate produce cu cât mai târziu posibil și nu în ultimul rând în cel mai eficient mod. Inovarea și cercetarea țintesc o optimizare consistentă a procesului al cărui scop este de a reduce la minim folosirea materialelor brute și a deșeurilor. Premiul pentru Inovare MOVECO este deschis aplicanților din toate industriile și sectoarele economice și are intenția de a conștientiza publicul din acest sector economic de viitor.

 

Platformă on line și kit de intrumente circulare

Proiectul MOVECO a publicat recent o platformă www.danube-goes-circular.eu) pentru schimbul de resurse și produse. Aceatsă platformă include o piață virtuală: companii și institute de cercetare din țările regiunii Dunărene care au posibilitatea de a face schimburi de produse, servicii și resurse pentru refolosire, în acest spațiu virtual și de a construi rețele de cooperare pentru promovarea economiei circulare. Proiectul MOVECO  a dezvoltat deasemenea un kit de instrumente în inovare circulară. Acest lucru oferă pe privire generală asupra principiilor economiei circulare împreună cu materialele de curs incluzând informații legate de oportunitățile de colaborare și deasemnea instrumente de evaluare și financiare pentru proeictele circulare.

 

Date de contact

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

Tel: +40 263 230 640

email: daniel.balan@cciabn.ro

2019-02-04T07:43:27+02:00
X