Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a judeţului Arad în parteneriat cu Consiliul Județean Arad vă invită să participaţi la DEZBATEREA PUBLICĂ privind LEGEA COMERCIALIZĂRII PRODUSELOR ALIMENTARE ROMÂNEȘTI.

 

Dezbaterea  va avea loc vineri 1 iulie 2016, începând cu ora 13, la sediul Consiliului Județean Arad – strada Corneliu Coposu nr. 22, Sala Vasile Goldiș, etaj 2.       

 

Legea prevede obligativitatea comercianților – persoane juridice autorizate – ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate și de panificație să achiziționeze aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanțul scurt de aprovizionare. Excepție fac comercianții cu o cifră de afacere de până la 2 milioane de euro, echivalentă în lei.

 

Metodologia de desfășurare a acțiunilor privind lanțul scurt de aprovizionare se aprobă prin hotărâre de Guvern.

 

În acest context, considerăm oportună consultare cu fermierii reprezentativi, cât și cu reprezentanți ai marilor magazine românești din Arad pentru articularea unei poziții unitare care să fie transmisă și decidenților din Guvernul României.

 

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră sau a unui reprezentant la numărul de telefon 0730.188.299 sau la adresa de e-mail:carmen.crisan@ccia-arad.ro, persoană de contact Carmen Crișan.

 

În speranța că veți răspunde pozitiv invitației noastre și veți sprijini acest amplu demers

de dezvoltare al economiei arădene, vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

2016-11-03T13:06:38+02:00
X