Prima ediție Expo Design Vest a avut loc în acest weekend la Expo Arad. Sub conceptul de Interioare Inteligente, evenimentul a reunit peste 40 de arhitecți, designeri de interior, producători  de mobilă și accesorii, precum și distribuitori din 7 orașe ale țării. Cei peste 3500 de vizitatori, precum și validarea instituțiilor academice importante din regiune demonstrează interesul mare pentru domeniu, precum și potențialul vădit de creștere a evenimentului.

Timp de trei zile, expoziția a adus laolaltă soluții inovative în materie de design interior, finisaje premium, mobilier și accesorii de ultimă generație, dar și prezentări de produse ecologice, sau obiecte de mobilier care dincolo de aspect, sunt proiectate să ne mențină starea de sănătate. Evenimentul este unul nou atât pentru orașul nostru, cât și pentru partea de vest a țării, mai cu seamă prin conceptul pe care îl dezvoltă – acela de a aduce împreună arhitecți, designeri de interior, dar și producători sau distribuitori de mobilă și accesorii. Astfel, scopul a fost unul dublu – pe de-o parte de a crea un spațiu comun de discuție și schimb de idei pentru specialiștii din aceeași breaslă, dar și de a aduce publicului consumator exemple finite de proiecte de amenajare.

Printre cei peste 3500 de vizitatori care au trecut pragul Expo Design Vest se numără persoane din județele Arad, dar într-o mare măsură Timiș și Bihor, fapt ce confirmă caracterul regional al evenimentului. Publicul s-a bucurat de sfaturile și expertiza arhitecților și designerilor de interior, dar în același timp a putut alege dintr-o gamă largă de produse de mobilier și accesorii, oferite de expozanți din orașe precum Arad, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare și Iași.

Componenta educațională a fost anul acesta reprezentată printr-o expoziție ce promovează arhitectura de calitate – rezultat al unui concurs regional desfășurat în cadrul BETA – bienala timișoreană de arhitectură, ediția 2018, precum și prin expunerea unor proiecte ale facultăților de profil, partenere ale evenimentului.

Inaugurarea Expo Design Vest a avut loc vineri, la Expo Arad, în prezența organizatorilor, autorităților, precum și a unor invitați de marcă din partea instituțiilor academice partenere, printre care amintim: conf.dr.arh. Francoise Pamfil (cadru didactic în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, București; redactor-sef revista Igloo), Iustin Cionca (președinte Consiliul Județean Arad),  Levente Bognar (viceprimar municipiul Arad), arh. Gheorghe Seculici (președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad), Vlad Cherchezan (manager Expo Design Vest), Dragomir Drăgan (președinte Ordinul Arhitecților din România – filiala  Timiș, profesor la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara), Doru Chișbora (președinte Ordinul Arhitecților din România – filiala Arad), prof.univ.dr. Claudiu Ionescu (decan Facultatea de Design, din cadrul Universității Aurel Vlaicu, Arad).

2019-05-17T07:49:20+03:00
X