Ziua Mondială a Expozițiilor celebrată de CCIA sub sloganul

“Aradul, pe harta zonelor expoziționale importante”

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad celebrează Ziua Mondială a Expozițiilor 2017 sub sloganul “Aradul, pe harta zonelor expoziționale importante”. Ziua Mondială a Expozițiilor creează șansa de a recunoaște importanța industriei de expoziții și de a arăta impactul pozitiv asupra afacerilor, inovațiilor, creșterii numărului de locuri de muncă și a investițiilor în această regiune.

Jumătate din beneficiile acestei industrii se duc înspre zona activităților legate de turism: cazare, transport, alimentație, etc., contribuie la crearea de noi locuri de muncă, generând, la nivel global, aproape 2 milioane locuri de muncă cu normă întreagă și cu taxele aferente.

Bilanțul semestrial al CCIA arată un trend pozitiv în ceea ce înseamnă activitatea expozițională desfășurată la Expo Arad. În primele șase luni ale anului, la cele cinci târguri organizate de CCIA au participat aproximativ 400 de expozanți și aproximativ 20.000 de vizitatori, cifre care depășesc media primului semestru din ultimii doi ani. În aceeași perioadă s-au desfășurat, pe lângă târgurile și expozițiile tradiționale ale CCIA Arad, și evenimente organizate de terți, expoziția Demo Metal Vest, organizată de Tehnic Media, ceea ce înseamnă că pavilionul expozițional din Arad a început să devină atractiv și pentru alți organizatori de târguri și expoziții din țară.

Aradul este cunoscut pe plan național și internațional şi prin prisma târgurilor și expozițiilor organizate de CCIA Arad în ultimii 27 de ani, atrăgând, la evenimente societăți din toată Europa, din țări ca Ungaria, Germania, Italia, Franța, Austria, Grecia, Polonia, Spania, Slovenia, Serbia, Slovacia, Bulgaria etc.

Pavilionul expozițional Expo Arad a devenit un brand pentru industria expozițională, aducând multiple beneficii economiei locale, în domenii conexe cum este turismul, sectorul industriei hoteliere și a serviciilor alimentare etc. Administrația ar trebui să se implice în organizarea acestor evenimente, iar raționamentul este unul foarte simplu: impactul economic asupra economiei locale județene este puternic. În 19 mai, CCIA a fost reprezentată la Adunarea Generală a CENTREX, întrunire la care s-a pus accentul pe conceptul de responsabilizare social corporativă în activitatea organizatorilor de târguri și expoziții. Una dintre dimensiunile acestui concept se referă la colaborarea cu autoritățile locale în asigurarea unui impact pozitiv al activității expoziționale asupra comunității. În acest sens, CCIA își dorește ca parteneriatele cu administrația locală să fie mai intense, pentru atingerea obiectivului comun, acela al dezvoltării Aradului ca zonă expozițională, cu avantaje pentru întreaga economie locală, dar și pentru societate”, declară președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

 

 

Pentru a arăta importanța expozițiilor, UFI (Asociația Mondială a Industriei de Expoziții) raportează următoarele date:

* Anual, peste 206 milioane de vizitatori și 4,4 milioane de companii participă la expoziții;

* Expozițiile asigură participanților un nivel înal al indicatorului ROI. În medie, expozanților le revine pentru fiecare euro cheltuit 2 euro venit în timpul expoziției și 8 euro pentru primele 3-10 luni după încheierea acesteia;

* Vizitatorii și companiile cheltuiesc anual aproximativ 98 miliarde de Euro (109 miliarde Dolari SUA) pentru participare la expoziții;

* Aproximativ jumătate din aceste cheltuieli asigură profit industriei de expoziții (organizatori, site-uri etc.), cealaltă jumătate sunt veniturile industriilor conexe din regiune (hoteluri, companii de transport etc.);

* Industria de expoziții oferă 680.000 de locuri de muncă în vânzări, marketing, activități operaționale și alte domenii.

 

2017-06-09T11:32:01+03:00
X