În cursul de marţi, 14 septembrie 2016, conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad a avut o întrevedere cu Consulul Onorific al Spaniei la Timişoara, domnul José Miguel Viñals. Discuţiile s-au purtat la Consiliul Judeţean Arad în prezenţa domnului Iustin Cionca, președintele CJ Arad, şi a domnului Ionuţ Lupulescu, manager dezvoltare afeceri la Euler Hermes Timișoara.

Domnul consul s-a adresat autorităţilor arădene în vederea identificării unor zone de locare a două afaceri gestionate de investitori spanioli. În perioada următoare o delegaţie de oameni de afaceri va fi prezentă în judeţ pentru extinderea contactelor şi colaborărilor: “La nivelul judeţului nostru şomajul este scăzut, dar la fel de adevărat este că există zone în mediul rural cu un important rezervor de angajaţi pentru eventualii investitori. Noi promovăm aceste localităţi şi vom vizita săptămâna viitoare câteva dintre ele. Încă în primele zile ale mandatului meu le-am solicitat tuturor primăriilor din judeţ o situaţie privind economia locală, dar am primit răspuns doar dintr-o singură localitate! Continuăm să insistăm pe acest subiect pentru că, aşa cum am promis, îmi doresc să schimbăm în bine calitatea vieţii în judeţul Arad”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca.

La rândul său preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, domnul Gheorghe Seculici, susţine demersurile legate de dezvoltarea afacerilor investitorilor spanioli în judeţ şi a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean Arad o situaţie privind oporunităţile pe zona de vest a judeţului, vizată de Consulul Onorific José Miguel Viñals: “Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, ca partener al administraţiei publice şi al mediului de afaceri, se implică în acest proiect fiindcă există încă un potenţial neexplorat în unele zone din judeţ care pot fi tentante pentru investitorii străini. Ştim foarte bine că există un deficit de forţă de muncă la nivelul oraşelor dar pe măsură ce ne îndepărtăm de municipiul reședinţă de judeţ devine mai uşor să identifici necesarul de resurse umane pentru atelierele de producție și micile întreprinderi. Nu trebuie însă să ne amăgim. Este nevoie urgent de dezvoltarea învăţământului dual pentru că numărul specialiştilor în munca fizică este mult sub ceea ce ar fi nevoie”, a accentuat preşedintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici.

Consulul Onorific al Spaniei la Timişoara, domnul José Miguel Viñals, a fost invitat de CCIA Arad să fie partenerul evenimentelor programate în lunile octombrie şi noiembrie, de promovare a industrie şi produselor regionale, iar domnul Ion Lupulescu să intre în parteneriat cu CCIA Arad în vederea prezentării oportunităților de dezvoltare pentru întreprinderile mici și mijlocii.

2016-09-25T23:18:03+03:00
X