Reprezentanţi din patru ţări din domeniul turismului s-au întâlnit marţi, 24 septembrie 2019, la sediul Camerei de Comerţ Arădene pentru a dezbate teme de interes pentru promovarea şi dezvoltarea activităţilor tursimului alternativ.

Ţările reprezentate în cadrul întâlnirii au fost: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Muntenegru.

„Turismul reprezintă unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung, dar şi o piaţă sigură a forţei de muncă. CCIA Arad dorește să contribuie la promovarea obiectivelor turistice din judeţ şi cred că putem derula o mulţime de proiecte, benefice pentru toate părţile implicate. Este important pentru noi, ca reprezentanţi ai mediului de afaceri arădean, să creăm oportunități benefice pentru comunitatea locală”, a punctat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, domnul Gheorghe Seculici.

Grupul este implicat în derularea unui proiect comun alături de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, şi a fost compus din Vlado Srbinovski Macedonia de nord – preşedinte ABAT Balkania (Macedonia), Nedim Omerivic Bosnia – business development analyst (Bosnia şi Herţegovina), Ilma Bici – prof. Univ. Universitatea Tirana (Albania), Radoje Mijuskovic – jurnalist şi project manager Alfa Centar (Muntenegru).

Preşedintele CCIA Arad a subliniat deschiderea fată de acest sector precum şi diponibilitatea Camerei de Comerţ de a sprijini orice iniţiativă menită să contribuie la promovarea  judeţului Arad, astfel a adus în discuţie posibilitatea de participare în cadrul târgului de turism Sejururi de vis şi Vicii & Delicii, organizat la Expo Arad, cu programe artistice sau gastronomice specifice fiecărei ţări, care să încurajeze şi să stimuleze valorificarea patrimoniului cultural prin turism.

2019-09-30T06:43:42+03:00
X