Întâlniri de afaceri româno-sârbe la Camera de Comerț Arad

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, în parteneriat cu Camera de Comerț şi Industrie Voivodina (Serbia), a organizat miercuri, 4 octombrie 2017, la sediul CCIA Arad, întâlniri de afaceri româno-sârbe.

Scopul evenimentului a fost acela de a crea, menţine şi dezvolta relaţiile profesionale între regiunea Voivodina şi judeţul Arad, fiind o oportunitate de afla cât mai multe informaţii despre oferta existentă pe piaţă în domeniul de activitate al societăților arădene, caracteristici ale potenţialilor parteneri sau noi tendinţe din domeniu.

În județul Arad există peste 60 de societăți cu capital sârbesc, având un număr mediu de aproximativ 180 de salariați. În luna aprilie a acestui an am avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai Camerei de Comerț din Vojvodina, întâlnire care s-a concretizat prin semnarea unui accord între cele două entități privitor la dezvoltarea cooperării economice bilaterale”, a declarat Cimi Enache, manager de proiect în cadrul CCIA Arad.

Delegaţia oamenilor de afaceri din Republica Serbia a fost condusă de domnul Milan Stojanov, din partea Camerei de Comerț din Vojvodina și de domnul Zoran Pekez, Manager al Vojvodina Metal Cluster. Aceasta a fost compusă din reprezentanţii a 15 companii din domeniile comerţ şi industria prelucrătoare de metale, ramură reprezentată prin Vojvodina Metal Cluster, companie care are și un membru din zona de Vest a țării.

Apreciem ca fiind foarte bine venită această a doua întâlnire de la Arad. Cooperarea cu CCIA este una foarte benefică pentru ambele părți și ne bucurăm să auzim că în județul Arad sunt deja pste 60 de firme cu capital sârbesc. Sperăm ca toți participanții să aibă negocieri bune la această reuniune”, a declarant Milan Stojanov, asociat independent pentru cooperare internaţională la Camera de Comerţ Vojvodina.

La sesiunea de întâlniri de afaceri au participat aproximativ 30 de reprezentanți ai companiilor arădene și sârbe. Participarea societăților arădene interesate a fost gratuită, iar pentru discuțiile business to business au avut la dispoziție un translator.

Întâlnirea de afaceri organizată în parteneriat cu Camera de Comerț Vojvodina a fost o reușită, motiv pentru care s-au stabilit coordonatele unor noi întâlniri.

 

2017-10-06T09:36:46+03:00
X