Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, dl. Gheorghe Seculici, împreună cu echipa de conducere a Camerei, a avut ieri o întrevedere cu ambasadorul Austriei la București, Excelența Sa Gerhard Reiweger, prezent la Arad în cadrul Zilelor Culturii Austriece. În urma discuțiilor s-a convenit ca reprezentanții Camerei de Comerț să aibă, în perioada următoare, o întâlnire în Capitală cu consilierii pe probleme economice din cadrul Ambasadei Austriei, în vederea identificării unor direcții concrete de colaborare.
Una dintre temele abordate a reprezentat-o Drumul Vinului și experiența pe care producătorii și proprietarii de pensiuni agroturistice ar putea-o deprinde din schimburile de experiență cu partenerii austrieci. Podgoria Aradului este binecunoscută la Viena, având în vedere că a fost locul de unde Casa Imperială Habsburgică se aproviziona cu vinuri de bună calitate.
„Am aflat cu mare bucurie că Excelența Sa încurajează relațiile bilaterale dintre cei implicați în fenomenul agroturismului, de regulă mici producători care fac eforturi să ducă mai departe tradițiile și modul de viață autentic românesc. Austria este un model pentru noi, datorită dezvoltării sale deosebite în ultimele decenii, a felului în care oamenii se știu gospodări, a seriozității. Mi-aș dori să putem organiza deplasări de lucru, dar în același timp să chemăm aici fermieri austrieci, viticultori, proprietari de pensiuni, care să ne împărtășească experiențele lor”, a declarat dl. Gheorghe Seculici.
Excelența Sa Gerhard Reiweger este la Arad în cadrul Zilelor Culturii Austriece, la invitația Consiliului Județean, în cadrul unui ciclu de evenimente care durează trei zile.

2016-11-08T08:34:55+02:00
X