Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Excelența Sa Xu Feihong se va întâlni marți, la sediul Casei Româno-Chineze din Arad, cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

„Este o oportunitate deosebită pentru Arad să poată relaționa direct cu Ambasadorul uneia dintre cele mai importante puteri ale economiei mondiale, dacă nu chiar cea mai importantă! În județul nostru există 43 de firme cu capital chinez, dar Aradul este mult în urma altor județe, unde investițiile chinezești totalizează zeci de milioane de euro. Ne propunem ca la întâlnirea cu Excelența Sa să punem în discuție parteneriatele bilaterale și să vorbim despre potențialul arădean în industrie și agricultură”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, arh. Gheorghe Seculici.

 

Camera de Comerț consideră extrem de valoroasă vizita Excelenței Sale Xu Feihong și apreciază faptul că, prin activitatea Casei Româno-Chineze din municipiu, Aradul a devenit un punct de atracție pentru diplomația chineză. Este un moment extrem de important în relațiile cu acest stat care dictează ritmul economiei mondiale și care poate însemna pentru Arad o infuzie de tehnologie și de capital.

 

„Camera de Comerț a lansat în dezbatere publică tema Aradului post-multinaționale. Este, de fapt, o discuție națională cu privire la întărirea industriei locale și la deschiderea către noi piețe și noi parteneriate. Nu ne punem problema stabilității investițiilor din județ, dar trebuie să fim suficient de chibzuiți încât să planificăm pașii următori, să fim proactivi și nu reactivi la mișcările din domeniul finanțelor publice și a migrației industriale. Or, o discuție serioasă cu partea chineză ne poate deschide noi perspective”, a accentuat arh. Gheorghe Seculici.

2016-11-04T11:32:39+02:00
X