CURS BUCĂTAR2017-06-19T10:11:27+03:00

INFORMAȚII CURS BUCĂTAR-

Cod COR 512001

 

 

Cod. C.O.R. – 512001  BUCATAR

CURS CALIFICARE

Nivel calificare – nivelul 2 Tipul de certificat obţinut: certificat de calificare

Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA

Durata: 5 luni (20 săptămâni)

Descrierea meseriei:

Bucătarul realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor. În acest scop, el trebuie să aibă obligatoriu noţiuni de gastrotehnologie şi tehnologie culinara, ocupâdu-se de pregătirea produselor alimentare pentru gătit.

Masoară cantităţile necasare, le amestecă progresiv conform reţetei, le supune diferitelor tratamente termice ; după ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează montarea acestora pe obiecte de inventar specifice servirii acestor preparate.

Pe parcursul cursului se dobândesc următoarele compeţente:

  • Comunicarea interactivă la locul de muncă
  • Desfăşurarea muncii în echipă
  • Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
  • Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
  • Prevenirea poluării mediului
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Pregătirea antreurilor calde şi reci
  • Pregătirea fripturilor
  • Pregătirea gustarilor calde şi reci
  • Pregătirea mâncărurilor din carne
  • Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
  • Pregătirea preparatelor lichide
  • Pregătirea preparatelor tip „catering” şi „fast-food”
  • Pregătirea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
  • Realizarea aluaturilor de bază
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor
  • Realizarea acţiunilor de supervizare şi control

 

Cursul se finalizează cu un examen, iar in urma promovării acestuia se va elibera un certificat de calificare.

Documente necesare la înscriere:

  • Cerere de înscriere
  • Copie cartea de identitate
  • Copie certificatul de naştere
  • Copie certificatul de căsătorie
  • Copie ultimul act de studiu
  • Adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că cursantul este APT pentru a lucra în alimentaţie

Pentru o organizare eficientă vă rugăm să confirmați înscrierea Dumneavoastră la curs, la
adresele de email ccia@ccia-arad.ro sau carmen.crisan@ccia-arad.ro. Detalii suplimentare la
telefon: 0730.188.299 sau 0257/200.800, fax 0257/254200, persoană de contact prof. Carmen
Marinela Crișan.

Vă așteptăm cu drag !

X