INFORMAȚII CURS BUCĂTAR-
Cod COR 512001
Cod. C.O.R. – 512001 BUCATAR
CURS CALIFICARE
Nivel calificare – nivelul 2 Tipul de certificat obţinut: certificat de calificare
Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA
Durata: 5 luni (20 săptămâni)
Descrierea meseriei:
Bucătarul realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor. În acest scop, el trebuie să aibă obligatoriu noţiuni de gastrotehnologie şi tehnologie culinara, ocupâdu-se de pregătirea produselor alimentare pentru gătit.
Masoară cantităţile necasare, le amestecă progresiv conform reţetei, le supune diferitelor tratamente termice ; după ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează montarea acestora pe obiecte de inventar specifice servirii acestor preparate.
Pe parcursul cursului se dobândesc următoarele compeţente:
- Comunicarea interactivă la locul de muncă
- Desfăşurarea muncii în echipă
- Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
- Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
- Prevenirea poluării mediului
- Întocmirea documentelor specifice
- Pregătirea antreurilor calde şi reci
- Pregătirea fripturilor
- Pregătirea gustarilor calde şi reci
- Pregătirea mâncărurilor din carne
- Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
- Pregătirea preparatelor lichide
- Pregătirea preparatelor tip „catering” şi „fast-food”
- Pregătirea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
- Realizarea aluaturilor de bază
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
- Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
Cursul se finalizează cu un examen, iar in urma promovării acestuia se va elibera un certificat de calificare.
Documente necesare la înscriere:
- Cerere de înscriere
- Copie cartea de identitate
- Copie certificatul de naştere
- Copie certificatul de căsătorie
- Copie ultimul act de studiu
- Adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că cursantul este APT pentru a lucra în alimentaţie
Pentru o organizare eficientă vă rugăm să confirmați înscrierea Dumneavoastră la curs, la
adresele de email ccia@ccia-arad.ro sau carmen.crisan@ccia-arad.ro. Detalii suplimentare la
telefon: 0730.188.299 sau 0257/200.800, fax 0257/254200, persoană de contact prof. Carmen
Marinela Crișan.
Vă așteptăm cu drag !