Cea de-a VI-a ediţie a Parlamentului European al Întreprinderilor (EPE 2023) va avea loc în data de 14 noiembrie 2023, în hemiciclul Parlamentului European, la Bruxelles, Belgia.

EPE 2023 este organizat de Asociația Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES) în colaborare cu camerele de comerț membre, respectiv Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Parlamentul European (PE). Asemenea edițiilor anterioare, va reproduce o sesiune plenară a PE, unde antreprenorii prezenți vor lua cuvântul în prezența celor mai înalți oficiali ai instituțiilor europene.

Pe parcursul evenimentului, oamenii de afaceri vor dezbate și își vor exercita dreptul de vot pe trei subiecte deosebit de importante la nivel european, în cadrul a trei paneluri tematice: energie, comerț internațional și competențe. Rezultatele voturilor exprimate de antreprenori, în cadrul fiecărei sesiuni, vor fi prezentate de Eurochambres în fața reprezentanților instituțiilor europene, cu precădere celor din Parlamentul European și Comisia Europeană, astfel încât preocupările și interesele mediului de afaceri să fie cunoscute și, implicit, reflectate în proiectele legislative europene.

Ca element de noutate, în cadrul acestei ediții – EPE 2023 sunt invitați, în calitate de vorbitori cheie, doi eurodepudați români: dl. Cristian-Silviu Busoi, Presedintele Comitetului pentru Industrie, Cercetare și Energie din cadrul Parlamentului European și dl. Dragoș Pîslaru, Președintele Comisiei pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale, PE.

Având în vedere succesul considerabil al edițiilor anterioare, organizatorii se așteaptă la participarea unui număr de peste 700 antreprenori din 43 de state UE și non-UE.

Agenda EPE 2023

Document informativ EPE 2023

Formular de inregistrare

La nivel național locurile sunt limitate, dat fiind faptul că fiecare delegație are alocat un număr de locuri corespunzător celui deținut de țara respectivă în Parlamentul European, României revenindu-i 33 de locuri.

Termenul limită pentru înregistrarea la eveniment este 25 octombrie 2023.

Aspecte logistice și organizatorice:

Deplasarea delegației României va avea loc în perioada 13 – 15 noiembrie 2023. Pentru participare este necesară achiziționarea unuia dintre cele două pachete de călătorie:

  • Pachetul Silver în valoare de 400 Euro + TVA, include taxa de participare la eveniment, servicii de organizare, catering în ziua evenimentului și închirierea hemiciclului Parlamentului European, urmând ca participanții să își achiziționeze pe cont propriu cazarea și biletele de avion.
  • Pachetul Gold în valoare de 1300 euro + TVA, include toate costurile aferente deplasării la Bruxelles (Pachetul Silver, transport cu avionul, transfer aeroport – hotel dus-întors, cazare 2 nopți la hotel de 4* cu mic dejun inclus). Acest tarif este disponibil până în data de 1 septembrie a.c., după această dată există probabilitatea ca prețul pachetului Gold să crească.

*Participanții care optează pentru pachetul Silver și doresc să își achiziționeze pe cont propriu cazarea, le recomandăm să consulte lista hotelurilor cu care au fost negociate tarife preferențiale.

Listă hoteluri-tarife preferenţiale

Persoane de contact:

Sabina Strîmbovschi, Șef Birou Organizaţii Europene și Internaționale, tel: +40 374 474 357, e-mail: sabina.strimbovschi@ccir.ro

Oana Alexe, Consilier, Biroul Organizaţii Europene şi Internaţionale, tel: +40 374 474 391, e-mail: oana.alexe@ccir.ro.

2023-06-30T09:51:35+03:00
X