În contextul pandemiei de COVID-19, Agentia NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA) cu sediul în Luxemburg îşi propune să achiziţioneze materiale sanitare şi de protecţie de la companii din SM NATO, producătoare de astfel de echipamente. Din informaţiile pe care le deţinem, se estimează că NSPA va investi circa 150 de milioane de euro în achiziţionarea acestor echipamente. Pentru a facilita accesul companiilor româneşti interesate de această oportunitate de business[1][1], reamintim că este obligatoriu ca acestea să se înregistreze în baza de date (SOURCE FILE) a NSPA. Numai în acest fel companiile româneşti în cauză vor putea participa la licitaţiile organizate de NSPA.

Ulterior înregistrării în baza de date a NSPA, companiile româneşti vor putea promova, pe lângă materialele sanitare şi de protecţie personală, şi alte tipuri de produse pe care le au în producţie şi care pot avea relevanţă pentru activitatea NSPA prezentă sau viitoare.

Este de maximă importanţă ca fiecare companie înregistrată în baza de date a NSPA să îşi updateze în mod constant profilul, produsele şi serviciile pe care le oferă,  întrucât NSPA selectează în permanenţă companii şi produse conform nevoilor sale, însă exclusiv din baza sa de date. Dacă compania nu îşi actualizează profilul şi oferta, riscă să piardă oportunități de afaceri importante.

NSPA se adresează în mod direct fiecărei entități economice înregistrate în baza sa de date atunci când intenţionează să achiziționeze un produs/serviciu din portofoliul acesteia, transmiţând direct către companie o „Cerere de Ofertă” (Request for Proposal – RFP).

Link-uri utile pentru companiile româneşti care sunt interesate să devină furnizori ai NSPA:

https://www.nspa.nato.int/en/organization/Logistics/wses/wses.htm (tipurile de echipamente pentru care NSPA asigură sprijinul logistic în prezent)

2020-07-08T14:55:39+03:00
X