Reducerea Emisiilor de Carbon

obiective și măsuri ale UE

 

Sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii *ETS) are drept scop reducerea emisiilor de carbon din industrie, obligând companiile să dețină un permis pentru fiecare tonă de CO2 emisă. Companiile trebuie să le cumpere prin licitații. Există unele stimulente pentru stimularea inovării în acest sector.

Ce se propune:

În cadrul votului în plen, la 3 octombrie 2018, deputații europeni au declarat că emisiile ar trebui reduse cu 20% și, respectiv, cu 40%, în timp ce 35% dintre mașinile noi vândute începând cu anul 2030 ar trebui să fie electrice sau hibride. Aceștia au solicitat, de asemenea, măsuri de la nivelul UE pentru a ușura trecerea industriei automobilelor la autoturisme mai curate pentru a ajuta la protejarea locurilor de muncă și pentru a sprijini producerea de baterii electrice pentru automobile în Europa.

La 18 octombrie 2018, comisia pentru mediu a propus limite mai stricte de CO2 pentru camioanele noi. Membrii comisiei doresc ca producătorii șă își reducă emisiile de CO2 cu 35% până în 2030. De asemenea, deputații europeni au declarat că jumătate dintre noile autobuze urbane ar trebui să fie electrice începând cu 2025.

Toți deputații europeni au votat aceste propuneri în cadrul sesiunii plenare din noiembrie la Strasbourg, după ce au fost negociate obiective finale cu Consiliul.

2019-02-04T17:01:44+02:00
X