Președintele CCIA, Gheorghe Seculici la Conferința Economică de Relații Externe și Parteneriat Maghiar-Român

Săptămâna trecută, președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici a participat la Conferința Econo­mică de Relații Externe și Parteneriat Maghiar-Român, organizată în orașul Békéscsaba de către Secțiunea Maghiară-Română a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei împreună cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Bekes.

În cadrul conferinței au fost dezbătute legăturile economice comerciale bilaterale, posibilitățile și oportunitățile de afaceri, acti­vitățile de economie externă, respectiv posibilitățile de abordare a proiectelor transfrontaliere și nu numai, în vederea întăririi legăturilor comerciale ale mediului de afaceri a celor două țări.

De asemenea, au fost prezentate posibilități de colaborare ca­merale româno-maghiare, fiind sub­- liniate, în special, oportunitățile de colaborare între CCI HU și Camera de Comerț și Industrie a României.

CCIA Arad are o colaborare foarte bună cu partenerii maghiari atât din județul Bekes, cât și din alte zone. Colaborarea funcțio­nează atât în domeniul organizării de târguri și expoziții, cât și în implementarea unor proiecte transfrontaliere pe fonduri structurale. Activitățile CCIA Arad sunt orientate înspre întărirea legăturilor comerciale ale mediului de afaceri arădean și maghiar.


„Ungaria este unul dintre par­tenerii tradiționali ai României, ocupând permanent o poziţie de top în comerţul exterior ro­mânesc. Starea bună a economiei româneşti și, mai ales arădene, trebuie să devină cunoscută în rândul investitorilor maghiari, în vederea întăririi legăturilor comerciale ale mediului de afaceri din cele două țări, motiv pentru care contextul creat de această conferință și repetat în ultimii ani este unul de apreciat. În prezent, în județul Arad își desfășoară activitatea doar 3% dintre societățile cu capital maghiar din România, având puțin peste 600 angajați, iar activitatea predominantă este comerțul”, declară președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

Evenimentul a fost moderat de președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Bekes, domnul dr. Orosz Tivadar. Ambasadorul României la Budapesta, domnul dr. Marius Lazurcă a avut o intervenție cuprinzătoare pe marginea relații­lor româno-maghiare. Directorul general OTP Banc România a vorbit despre situația și perspectivele eco­nomice ale României în anul 2018.

Prezentările au fost urmate de întâlniri de afaceri, discuţii. Unul din obiectivele acestei conferinţe a fost accentuarea ideii de cooperare între regiuni, crearea unor parteneriate noi.

2018-01-29T09:29:25+02:00
X