Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a marcat un trend ascendent în anul 2017

Anul 2017 a fost plin de reuşite pentru Camera de Comerţ, de la expoziţii şi târguri, la cursuri de formare şi misiuni economice.

 Un an plin de evenimente pentru Camera de Comerţ, cu posibilităţi de extindere şi activităţi cât mai diverse pentru anul 2018. „Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură încheie anul 2017 pe un trend de creştere pe majoritatea palierelor de activitate. Capacitatea şi calitatea târgurilor a crescut, fiind determinată de creşterea cu 33% pe segmentul de expozanţi şi de creşterea cu 25% pe segmentul de vizitatori faţă de anul 2016. A crescut numărul de membri ai CCIA Arad.

CCIA Arad a organizat 26 de cursuri de formare profesiona­­lă, 8 seminarii în diverse domenii de activitate, 10 târguri (ca organizator principal sau partener) cu peste 800 de firme participante, din România şi din străinătate, şi cu aproximativ 45.000 de participanţi, 22 de evenimente private organizate la Expo Arad, 9 misiuni economice în ţări ca Serbia, Ungaria, Italia, China (Suz­­hou, Changsha) şi Ungaria”, a precizat Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.

În ceea ce privesc parteneriatele internaţionale, acestea s-au dezvoltat pe segmentul economic prin contacte cu ambasadori ai Republicii Belarus, Vietnamului, cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Slovacia şi cu reprezentanţi comerciali ai Republicii Populare Chineze.

Sursă de informaţii

„Peste 60% dintre companiile ne-expozante vizitează târgurile ca o sursă importantă de informaţii şi cunoştinţe, o cifră care a reieşit din cercetările puse la dispoziţie de CENTREX – Uniunea Internaţională de Raportare Unitară a Indicatorilor Statistici. Anul 2017 înseamnă o dezvoltare intensă a relaţiilor economice cu China, prin participare la expoziţii, misiuni economice cu societăţi arădene în diferite zone ale Republicii Populare Chineze, şi creionarea unui proiect clar pentru anul expoziţional 2018”, a mai spus Seculici.

Una peste alta, CCIA Arad a reuşit să încheie anul în dezvoltare, deşi, după cum a mărturisit chiar preşedintele Camerei, personalul este tot mai puţin.

Bilanțul activității ianuarie-decembrie 2017:

http://www.ccia-arad.ro/wp-content/uploads/2017/12/Bilant-CCIA-Arad-ian-dec-2017.doc

Sursa: ediția din 19 dec 2017 a Jurnal Arădean.

2017-12-19T08:42:17+02:00
X