Cel mai tare târg de agricultură din ţară, Agromalim, îşi deschide porțile în prezența președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României

În perioada 7 – 10 septembrie 2017, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează la Expo Arad, evenimentul internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje – AGROMALIM.

Aflat la cea de-a 28-a ediție, Agromalim înregistrează în 2017 o creștere cu 10% a spațiului dedicat tehnicii agricole, acoperind astfel întreaga suprafață interioară (4.500 mp) și exterioară (30.000mp) a Complexului Expozițional EXPO Arad. „Agromalim este un eveniment de referință pentru agricultura României, edițiile precedente întărind statutul de cel mai important eveniment din domeniul agriculturii, industriei alimentare și ambalajelor din vestul României. Jucători importanți de pe piața de mașini și utilaje agricole își vor expune oferta la Agromalim. Îi mulțumesc președintelui CCIR, Mihai Daraban pentru că ni s-a alăturat astăzi și mâine la deschiderea oficială a târgului Agromalim. Mâine vor fi alături de noi încă 12 președinți de camere de comerț județene. Le mulțumesc pentru prezența la evenimentul nostru”, a declarat președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

Peste 270 de participanți din România, Ungaria, Germania, Austria și Italia își vor prezenta oferta de produse și servicii în fața publicului vizitator, în cadrul târgului fiind expuse: mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate.

„Camera de Comerț și Industrie a României este singura organziație de business 100% privată care își găsește corespondenți în fiecare județ al țării printr-o prezență care se reflectă și în funcție de starea economică a județului. Iar Camera de Comerț Arad, prin infrastructura de care dispune și activitatea pe care o desfășoară, se situează printre primele 5 din țară”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Excelența în Zootehnie, Agromalim 2017 – parteneriate în beneficiul crescătorilor de animale

Secțiunea de prezentare a taurinelor va fi realizată în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românească” Tip Simmental (A.C.V.B.R.Sim), asociație conducătoare de Registru Genealogic pentru rasele Bălțată Românescă și Montbeliarde, fiind prezente la eveniment și asociațiile acreditate pentru RG la rasele Holstein, Bruna, Angus, dar și alte rase de vaci de carne. „Doresc să mulțumesc atât Camerei de Comerț și Industrie a României, cât și Romexpo SA pentru sprijinul acordat și în cadrul acestei ediții. CCIA Arad și-a făcut bunul obicei de a deschide luna septembrie cu târgul Agromalim. Iar pentru ediția de anul acesta venim cu o serie de noutăți. În 2016 am adus alături de noi USAMVB Timișoara, iar anul acesta am atras alături o asociație care a văzut potențialul Agromalim și a dorit să se alăture, este vorba despre ACVBR Sim. Împreună cu ei am gândit un concept mai complex pe zona de zootehnie, sub sloganul Excelența în Zootehnie, pentru a dezvolta profilul acestui domeniu. CCIA a hotărât, împreună cu sponsorii evenimentului, să acorde marele premiu la tombola crescătorilor de animale, o junincă gestantă din Rasa Bălțată Românească. Avem un program conex foarte bogat, vă așteptăm începând de mâine la Expo Arad”, a declarat Cimi Enache, managerul de târg.

Marele premiu, o junincă gestantă din rasa Bălțată românească

Sectorul de ovine este organizat în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Ovine ,,PĂSTORUL CRIȘANA” Arad și cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine ,,MIORIȚA” Chișineu Criș. Vor fi expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetică ridicată, ovine și caprine din diverse rase și varietăți.

Marele premiu acordat la tombola crescătorilor de animale va fi o junincă gestantă din rasa Bălțată românească. Fermierii crescători de animale se pot înscrie la această tombolă în zona de expunere animale, pe baza codului de exploatație. Nu va lipsi nici în acest an tombola pentru vizitatori cu premii oferite de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului, organizatorul târgului și firmele expozante, la aceasta vor participa toate invitațiile și biletele de intrare completate cu datele solicitate și depuse în urna.

Nu va fi neglijat nici interesul participanților de a se informa, conferințele, prezentările și întâlnirile cu specialiștii și autoritățile vor fi prezente pe agenda Agromalim 2017. În zilele de 8 și 9 septembrie vor avea loc conferințe naționale și internaționale oferite de specialiștii asociațiilor de RG din Europa, cadrele didactice ale USAMVB, asociațiile de agricultori din bazinul Carpatic, Federația Națională a GAL și evenimentul de brokeraj internațional organizat de ADR Vest.

În data de 10 septembrie, duminică, se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălțata românească. Tot duminică va avea loc și extragerea marelui premiu al expoziției de animale, o junincă gestantă din rasa Bălțată Românească.

Demonstrații în câmp Agromalim 2017

În parteneriat cu USAMVB Timișoara și cu sprijinul Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad, la Agromalim 2017 vizitatorii vor putea asista la lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenționale, minim de lucrări și semănat direct.

Alte atracții ale Agromalim 2017 sunt: salon de produse tradiționale, concurs de îndemânare conducere tractor, agricultura de precizie – avantajul folosirii GPS-ului în agricultură, stand cu demonstrații roboți pentru agricultură, demonstrații cu drone, conferințe de specialitate pe teme de interes pentru fermieri, informații finanțări și alte forme de sprijin pe programe naționale și europene, prezentări de firme și produse și conferințe pe domenii ca agricultură, industrie alimentară, ambalaje sau vizite în ferme de creștere a animalelor și în unități de procesare.

Program de vizitare al târgului:

7 septembrie: 11:00-18:00

8 – 9 septembrie: 10:00 – 18:00

10 septembrie: 10:00 – 16:00

Transport gratuit din oră în oră de la stația Podgoria, începând cu ora 9:30, iar joi, în prima zi a Agromalim, începând cu ora 10:30.

2017-09-12T12:12:04+03:00
X